Drama v Ljubljani: Po begu pred policijo se je tihotapec zaletel v semafor – en ilegalec pri tem izgubil življenje

V nedeljo, 19. decembra zvečer, je na Trgu mladinskih delovnih brigad prišlo do prometne nesreče, v kateri je umrl eden od ilegalnih migrantov, ki jih je kosovski tihotapec prevažal v kombiju. Policija je kombi z migranti lovila po primorski avtocesti, lov pa se je nadaljeval po Tržaški cesti v Ljubljani, kjer je voznik kombija trčil v semafor.

Voznik kombija, v katerem so prevažali ilegalne migrante, naj bi po prvih podatkih bil državljan Kosova, ki ni ustavljal na znake policije ne na primorski avtocesti ne na Tržaški cesti v Ljubljani. Lov na kombi z ilegalnimi migranti se je končal na Trgu mladinskih delovnih brigad, kjer je voznik ilegalnih migrantov z vozilom trčil v semafor.

[color-box color=”red”] Preberite še: Salvini: Italijanska vlada želi podvojiti število sprejetih migrantov[/color-box]

V kombiju je po prvih informacijah bilo poleg voznika še šest ilegalnih migrantov. Po trditvah policije njihove identitete še niso uspeli potrditi. Po prometni nesreči so organi pregona vozniku razbitega kombija odvzeli prostost.

Prometno nesrečo na Trgu mladinskih delovnih brigad v Ljubljani je povzročil kosovski tihotapec migrantov na begu pred policijo, ko se je zaletel v semafor. En ilegalni migrant je umrl. (Foto: Google Maps)

Policisti so po nesreči začeli preiskavo za namene ugotavljanja vseh okoliščin dogodka in nesreče. Na ogled prizorišča nesreče sta prišla tudi pristojni državni tožilec in preiskovalni sodnik, še naprej pa poteka zbiranje obvestil. Več informacij naj bi bilo znanih v ponedeljek, 20. decembra 2021.

Policija je zaradi prometne nesreče cesto na tistem odseku zaprla in uredila obvoz.

Ivan Šokić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Oglasi

V živo